Over mij

Ik heb veertig jaar in het onderwijs gewerkt. Begonnen in het basisonderwijs, ben ik al snel overgestapt naar het speciaal onderwijs, waar ik zowel in de kerngroepen als in het voortgezet onderwijs voor de klas heb gestaan. De laatste veertien jaar was ik ambulant schoolbegeleider bij een grote GGZ-instelling. Al mijn jarenlang opgebouwde expertise heb ik daar kunnen inzetten en delen.

In 2015 en 2016 heb ik bij de Schrijversacademie de basismodules en de specialisatie ‘Familieverhalen en autobiografie’ gevolgd. Tijdens en na die opleiding heb ik veel geschreven, voornamelijk voor mezelf en over allerlei onderwerpen. Ik heb daardoor kunnen ontdekken wat mijn talenten zijn.

Natuurlijk lees ik veel. Was het aanvankelijk alleen fictie, de laatste jaren lees ik ook steeds regelmatiger non-fictie. Daarnaast spreek ik al  meer dan tien jaar boeken in bij Stichting Dedicon in de studio’s in Rijswijk.

Al meer dan dertig jaar zing ik in verschillende koren. De laatste jaren doe ik dat alleen nog maar met projectkoren, die een spannend repertoire in een korte voorbereidingstijd tot een mooi concert maken. Daarnaast zijn er altijd wel koren, die versterking van de tenorengroep kunnen gebruiken.

Tenslotte: reizen en reizen begeleiden, het verzamelen van exlibris (boekmerken), dagelijks een wandeling rond de Kralingse Plas en wekelijks twee kilometer baantjes trekken in het Oostelijk Zwembad zijn allemaal activiteiten waardoor ik me geen moment verveel.

Uiteraard vind je meer informatie op mijn LinkedIn-pagina