Muziek

Jarenlang heb ik gezongen bij Kamerkoor Rotterdam, eerst onder leiding van Stephen Kavelaar en later onder Hanneke Verbeek. Vervolgens ben ik naar het Rotterdams Barok Ensemble gegaan, onder leiding van Benjamin Bakker. Tussentijds had ik nog een korte uitstap naar Toonkunst Rotterdam, onder leiding van Daan Admiraal, maar dat was me te massaal. Ik heb er wel een Matthéús Passion in de Doelen en het Requiem van Verdi in de Laurenskerk aan over gehouden!

Vervolgens heb ik in diverse projectkoren gezongen: Rotterdams Vocaal Ensemble, onder leiding van Geert van der Dungen, Luna Kamerkoor, onder leiding van Wolfgang Lange, Capella Sine Nomine en Woerdens Vocaal Ensemble, onder leiding van André Vis en Ad Libitum, onder leiding van Frank de Groot, het Concertkoor Zuid-Holland onder leiding van Harry Over en nog wat incidentele projecten.

In de afgelopen jaren heb ik de tenorengroep versterkt bij onder andere het Oratoriumkoor Alphen a/d Rijn, Vocaliter in Wassenaar en KCOV Halleluja in de Prinsenkerk in Rotterdam.

Gelukkig kan er weer gezongen worden! Komende periode staan er verschillende concerten in de agenda, waaraan ik mee mag doen

In de maand oktober voert Capella Sine Nomine een programma uit met muziek rond de Divina Commedia van Dante Allighieri: zaterdag 22 oktober om 20 uur in Loosduinen, zondag 23 oktober in Schiedam-Kethel en zondag 30 oktober in Alphen aan den Rijn. Geen toegang, wel een collecte na afloop.

In november viert Kamerkoor Rotterdam het 50-jarig bestaan en mag ik meezingen met het Requiem van John Rutter. Het concert is op zaterdag 26 november om 20 uur in de Breepleinkerk (Rotterdam-Zuid).

December begint met een uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastiaan Bach. Met COV Gorkum zing ik dat op vrijdag 2 december om 15 uur in de Grote Kerk in Gorichem.