Muziek

Jarenlang heb ik gezongen bij Kamerkoor Rotterdam, eerst onder leiding van Stephen Kavelaar en later onder Hanneke Verbeek. Vervolgens ben ik naar het Rotterdams Barok Ensemble gegaan, onder leiding van Benjamin Bakker. Tussentijds had ik nog een korte uitstap naar Toonkunst Rotterdam, onder leiding van Daan Admiraal, maar dat was me te massaal. Ik heb er wel een Matthéús Passion in de Doelen en het Requiem van Verdi in de Laurenskerk aan over gehouden!

Vervolgens heb ik in diverse projectkoren gezongen: Rotterdams Vocaal Ensemble, onder leiding van Geert van der Dungen, Luna Kamerkoor, onder leiding van Wolfgang Lange, Capella Sine Nomine en Woerdens Vocaal Ensemble, onder leiding van André Vis en Ad Libitum, onder leiding van Frank de Groot en nog wat incidentele projecten.

In de afgelopen jaren heb ik de tenorengroep versterkt bij onder andere het Oratoriumkoor Alphen a/d Rijn, Vocaliter in Wassenaar en in februari 2020 nog bij de Elias met KCOV Halleluja in de Prinsenkerk in Rotterdam.

Van mijn besluit om te stoppen met zingen, ben ik teruggekomen. Helaas heeft de huidige coronapandemie voor de nodige beperkingen gezorgd. Het kerstconcert van vorig jaar kon niet doorgaan en het afgelopen jaar heb ik alleen met het Oratoriumkoor Alphen a/d Rijn het Requiem van Fauré mogen zingen. In aanloop naar en tijdens de komende kerstdagen hoop ik – ondanks alle beperkende maatregelen – toch A Festival of Lessons and Carols met Capella Sine Nomine te zingen en met een dubbelkwartet de vieringen in de Dorpskerk van Barendrecht en de Pauluskerk in Rotterdam muzikaal op te luisteren.

23 december 15:30 uur Oude Kerk Scheveningen. Toegang gratis, collecte na afloop.